Innehåll

Produkter från svartlistat företag tas bort

Järfälla kommun kommer inte längre att köpa in produkter från företag som fortsätter med verksamhet i Ryssland och därmed bryter mot EU:s sanktioner.

Vissa företag följer inte de sanktioner som EU har riktat mot Ryssland. Bland varumärken som berörs finns Marabou och dess amerikanska ägarbolag Mondelez som media rapporterat mycket om den senaste tiden. Via ett ordförandebeslut har kommunstyrelsen i Järfälla nu uppdragit åt kommunen att ta bort produkter från Mondelez som alternativ vid inköp.

– De här företagens vinster bidrar i slutändan till att finansiera Rysslands olagliga anfallskrig. Vi står i solidaritet med Ukraina på alla sätt vi kan, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Ordförandebeslutet innebär också att kommunen ska göra en sammanställning över vilka andra företag som det görs inköp av som fortfarande har verksamhet i Ryssland. Detta för att på sikt även sluta köpa dessa företags produkter.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp