Innehåll

Rivningsarbeten i Jakobsbergs centrum

För att ge plats åt en ljusare, mer välkomnande torgmiljö och entré till centrum från tågstationen ska en byggnad intill det så kallade Posthuset rivas. Det är det lägre huset, där en kiosk och kommunens trygghetslokal funnits, som ska tas bort. Även glastaket kommer att monteras ned.

Tidplan för rivningsarbetet - beräknas färdigt i mars 2024

Nu har vi kommit till mitten av oktober och Järfällahus arbete med att riva de låga delarna av Posthuset fortsätter. Vissa delar är avspärrade och från vecka 46 väntas högljudda störningar i området.

Avspärrningar har satts upp runt låghusdelen och skyddsstaket har satts upp för att skydda de som går utanför Posthuset i centrala Jakobsberg. Rivningsarbetet sker närmast i tre etapper enligt nedan. Hela rivningsarbetet beräknas vara färdigt i mars.

  • Vecka 42-43: Rivning av låghusdelens tak.
  • Vecka 43-45: Rivning av byggnaden i låghusdelen som låg mittemot Posthuset
  • Vecka 46-48: Rivning av grunden till låghusdelen, betong som bilas bort.

Mer om rivningsarbetet

Det är det lägre huset, där en kiosk och kommunens trygghetslokal funnits, som ska tas bort. Även glastaket monteras ned.

Verksamheterna i Postgången, där bland annat Statens servicecenter finns, håller öppet som vanligt medan byggarbetena pågår.

Vi hoppas på överseende med störningarna och ser fram emot en ljusare, tryggare och mer välkomnande entré till Jakobsbergs centrum.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp