Innehåll

Skolstart på nybyggda Ålstaskolan

Fasad Ålstaskolan

Lagom till skolstart öppnade den nya skolan, som ligger i Barkarbystaden, portarna för alla förväntansfulla elever och föräldrar. Ålstaskolan med förskola har idag plats för 215 förskolebarn och elever från förskoleklass till årskurs 3, men fullt utbyggd kommer skolan ha verksamhet till årskurs 6.

Förväntansfulla barn med sina vårdnadshavare på väg in till klassrummen

Skolan har fantastiskt läge med ena långsidan mot naturreservatet och ändamålsenliga lokaler som ska möta alla elever. Flera av klassrummen erbjuder en fantastisk vy över både skog och fält. Byggnaden kommer att vara utrustad med ett eget tillagningskök och matsal, slöjd-, musik- och bildsalar, bibliotek, idrottssal samt en skolgård med flygtema.

klassrum på Ålstaskolan

Klassrummen har utsikt över naturreservatet

Huvudbyggnaden och större delen av skolgården är idag stort sett klara, men gården för både förskolan och skolan kommer etappvis bli helt klara under 2024.

– Det känns jätteroligt att skolverksamheten nu kan dra igång i de nya lokalerna, säger Kicki Bothén, rektor på Ålstaskolan.

–Även förskolans pedagoger och barn har längtat och väntat på att få flytta in och är så glada över att tillsammans få skapa lärmiljöer i nya fina lokaler, tillägger Sofia Lönngren, biträdande rektor.

Rektor Kicki Bothén och biträdande rektor Sofia Lönngren

Rektor Kicki Bothén och biträdande rektor Sofia Lönngren

– Med möjligheten att bygga från början har vi utgått från aktuell forskning och beprövad erfarenhet både gällande lokalernas utformning och hur vi kommer att arbeta tillsammans, avslutar Kicki.

 

Ålstaskolans hemsida

 

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp