Innehåll

Stéphane och Cecilia vill sätta Bolinder strand på kartan för matälskare

Med passion för det franska köket driver Stéphane och Cecilia Mitteau-Ryr delikatessbutiken Délices de France i Bolinder strands historiska verkstadslokaler.

– Vi importerar och säljer delikatesser till matälskare av den franska gastronomin och dess traditioner. Våra kunder är främst matbutiker, saluhallar, delikatessbutiker och restauranger runt om i hela Sverige. Men vi har också en webbutik för privatkunder och så har kunderna börjat hitta till vår lagerbutik här i Bolinder strand vilket är kul, säger Stéphane.

Stéphane, som har bakgrund som vinexpert och gastronom i Bordeaux, startade företaget hemma i villan i Västra Jakobsberg 2010. Med åren har verksamheten vuxit och för två år sedan gick företagsflytten från Älvsjö hem till Järfälla och Bolinder strand.

– Vi har alltid tittat på de gamla lokalerna här i Bolinder strand och sagt att det är så fint här, den industriella stilen med tegelbyggnaderna. Plötsligt så trillade vi över en ledig lokal här nere och så var det klart. Nu har vi lokaler där vi trivs och kan växa i, säger Cecilia.

Hur skulle ni önska att Bolinder strands verksamhetsområde utvecklades?

– Min dröm är att utveckla vår verksamhet här till en riktig butik och att kunna erbjuda ost och chark, säger Stéphane.

– Vi skulle gärna se att det fanns lite olika handlare och fler restauranger här nere i Bolinder strands gamla fabriksområde. Att det blev ett besöksmål dit man kan komma ner, strosa runt, handla och mingla lite. Gärna kanske en saluhall här i den angränsande tegelbyggnaden, säger Cecilia.

Julen närmar sig. Vad kan fransoserna inte vara utan på julbordet?

– På julbordet i Frankrike har du ostron, anklever och ankbröst eller stek. Till efterrätt blir det Bûche de noël. En glasstårta eller bakelse som ser ut som ett vedträ med juldekorationer. Till måltidsdryck blir det champagne och vin, såklart, avslutar Cecilia.

Bonus: Se ett videoinslag från butiken med Stéphane, Roy Nader och årets unga företagare 2022 Simon Nader (Youtube)

Stéphane och Cecilia vill sätta Bolinder strand på kartan för matälskare.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp