Innehåll

"Tillsammans markerar vi mot våldet"

Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, kommenterar måndagens skjutning i Jakobsberg.

Tidigt igår kväll möttes jag av den fruktansvärda nyheten om en skottlossning på Söderhöjden i Jakobsberg. Jag delar den oro, ilska och sorg som uppstår i kriminalitetens spår. Skjutningarna är alltid ett avskyvärt angrepp på vårt samhälle och jag blir väldigt illa berörd att det sker på öppen gata när många människor är på väg från jobbet eller till fritidsaktiviteter. Ingen ska vara rädd för att röra sig fritt i Järfälla.

Jag är förbannad över att det grova våldet fortsätter. Därför är tryggheten vår mest prioriterade fråga och vi ska bekämpa den avskyvärda brottsligheten med kompromisslös kraft. Polisen måste ha förutsättningar och göra sitt uppdrag, det är viktigt. Samtidigt behöver kommunen göra sitt. Det starka samhället som förebygger brottslighet är till stor del kommunernas ansvar och där behövs en ordentlig kraftsamling. I detta vill jag kroka arm med alla som står upp för det öppna och fria samhället.

I kontrast till våldet finns tilliten och gemenskapen mellan medmänniskor i svåra tider. Det har vi sett gång på gång i vårt samhälle. Att föreningslivet, företag och individer ställer upp för varandra, finns som stöd och hjälp. Jag och flera aktörer med mig kommer ikväll att vara på plats på Söderhöjden för att visa vårt stöd och lyssna till människors oro. Tillsammans markerar vi mot våldet och står upp för tryggheten.

Eva Ullberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla


Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp