Innehåll

Tre tips om övervakningskameror från kommunpolis Ida Dehnisch

För att kunna utreda brott inom näringslivet är övervakningskameror ett bra verktyg.

– Här kommer tre tips på hur du som företagare kan se till att ge polisen så goda förutsättningar som möjligt vid en polisutredning, säger Ida Dehnisch, kommunpolis.

  1. Det må låta självklart men se till att kameran har rätt inställning, att linsen är putsad och att bilden är skarp. Detta bör kontrolleras med jämna mellanrum.
  2. För att underlätta för polisens förundersökning är det av vikt att polisen får tillgång till materialet från en övervakningskamera så snabbt som möjligt. Se till att det är tydligt vem hos er som har behörighet till att ta fram övervakningsfilm och om möjligt att det är fler än en.
  3. I avvaktan på att polis kommer till platsen är det önskvärt att man tar fram relevant tidssekvens för brottet, det spar utredningstid! Om möjligt – förbered en ansiktsbild om det går att zooma in.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp