Innehåll

Två nya hundrastgårdar i Ängsjö

Nu finns två nya härliga alternativ för Järfällas hundar. En stor terränghundrastgård, och en hundrastgård med tillhörande hundbad. Voff och välkommen till friluftsområdet i Ängsjö!

Terränghundrastgården är cirka 3 000 kvadratmeter stor så att hundarna kan springa fritt över stock och sten. Den andra hundrastgården har en inhägnad hundstrand så att man kan släppa hunden fri, för att kunna bada och busa.

I Järfälla finns flera hundrastgårdar i parkmiljö. Nu har vi kompletterat utbudet med två hundrastgårdar med skogskaraktär på Ängsjö friluftsområde.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan öppna den här hundrastgården i Ängsjö. Järfälla är en naturnära kommun med många invånare som har hund och då ska vi självklart möta det här behovet. Det känns fint att vi nu har anlagt en ny fin hundrastgård som även innehåller ett hundbad, Eva Ullberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.


Solrosor i Järfälla.

Därför byggde vi gårdarna i Ängsjö

Vi har jämfört var det finns flest hundar per postnummerområde i Järfälla och lokaliseringen av befintliga hundrastgårdar. Vi har då sett att en ny hundrastgård i Ängsjöområdet skulle fånga upp stora delar av norra kommunen samt ta emot ett flertal besökare då det finns bra kommunikationer till platsen.

Var finns resten av Järfällas hundrastgårdar?

Gå till vår sida för hundrastgårdar

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp