Innehåll

Uppdatering om tunnelbanans utbyggnad till Barkarby

Region Stockholm har nyligen fattat beslut om att häva kontraktet med berg- och anläggningsentreprenören för tunnelsträckan till Barkarby.

Måndagen den 7 augusti tog förvaltning för utbyggd tunnelbana (FUT) beslut om att häva kontraktet med berg- och anläggningsentreprenören för tunnelsträckan mellan Akalla och Barkarby, SBT Sverige AB.

Region Stockholm har informerat Järfälla kommun att de för närvarande analyserar situationen för att snabbt hitta en ny entreprenör och återuppta arbetet så fort som möjligt.

Järfälla kommun arbetar i samarbete med regionen för att säkerställa att de får in en ny entreprenör på ett snabbt och bra sätt. Vid eventuella förändringar i tidsplanen för tunnelbaneprojektet, kommer kommunen att noggrant övervaka de nya förutsättningarna som Region Stockholm tillhandahåller.

För mer information om situationen, hänvisar vi till Region Stockholms webbplats: https://nyatunnelbanan.se/nyhet/strongkontraktet-havt-for-berg-och-anlaggningsentreprenaden-i-barkarbystrong/

Allmänheten uppmanas att kontakta SL kundtjänst för eventuella frågor eller funderingar: Telefon 08-600 10 00 eller via webbplatsen https://sl.se/sv/kundservice/.

Vi kommer att uppdatera kommunens webbplats med ytterligare information så snart vi vet mer.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp