Innehåll

Viksjököket bygger relationer till kunder och branschkollegor

2014 bestämde sig Lasse Olofsson och Micke Berkvall för att lämna sina anställningar som byggnadssnickare och starta företag tillsammans med inriktning på montering och renovering av kök. Järfälla näringsliv stämde träff för ett samtal om branscherfarenheter samt vikten av kundvård och företagsnätverkande.

– Vår nisch är att vi utgår från det personliga mötet och skräddarsyr kökslösningar för främst privatkunder. Som kund ska du få en upplevelse där vi är med hela vägen från idé och planering till leverans och montering. Vi tar ansvar för hela projektet men arbetet sker ofta i samarbete med andra lokala hantverkare samt med inhemska leverantörer, säger Micke.

– För oss är därför företagsnätverkande viktigt. Vi bygger relationer för samarbeten i arbetsprojekt men också för kundkontakter. Vi kan exempelvis tipsa våra kunder till lokala leverantörer av vitvaror och vi får i vår tur kontakter tillbaka där kunder efterfrågar en mer specialanpassad kökslösning, säger Lasse.

– Det är ett roligt snickerijobb för vi får se hela slutresultatet av det vi skapar, från planering med kund till färdigställt kök. Jämför man med andra snickeriarbeten, exempelvis badrumsrenoveringar, så är vårt arbete som snickare i den typen av projekt mer att sätta grunden och därefter lämna över, fortsätter Micke.

Ett utvecklingsbehov i kommunen som Viksjököket lyfter fram är behovet av fler mindre verksamhetslokaler för små- och medelstora företag.

– Det tog ett tag för oss att hitta en lokal för vårt nya showroom och planeringskontor. Till slut hittade vi en lösning där vi delar lokal med MattJacob här i Veddesta vilket fungerar jättebra. Vi har alltid en bemanning för leveranser och våra kunder kan botanisera bland alla materialval och bygga som ett moodboard för sitt nya kök, avslutar Micke.

Hur vill du träffas inom branschen?

Besöket på Viksjököket avslutades med olika idéer för nätverksträffar för företagare inom branschen.
Är du verksam i hantverksbranschen och har tankar om hur du skulle vilja nätverka med andra företagare i Järfälla? Kontakta oss på naringsliv@jarfalla.se


Företagsbesök hos Lasse Olofsson och Micke Berkvall på Viksjököket.

Företagsbesök hos Lasse Olofsson och Micke Berkvall på Viksjököket.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp