Innehåll

Vinnare av Järfällas hållbarhetspris 2023

Solrosor i Järfälla.

Pristagaren BRF Kallhäll hus 1 representerades av Pernilla Karlsson (ordförande) och Nina Rasmusson (vice ordförande). Jacob Aronsson och Felicia Wising från Ica Nära Kallhäll ersatte för dagen pristagaren Joakim Enerstrand som inte kunde delta.

För att uppmärksamma och uppmuntra insatser inom miljö och social hållbarhet delar Järfälla kommun årligen ut ett hållbarhetspris. 2023 går priset för insatser inom miljöområdet till Brf Kallhällshus nr 1 och priset för insatser inom social hållbarhet till Ica-handlaren Joakim Enerstrand.

Två priser som delats ut - ett inom social hållbarhet och ett inom miljö. De nominerade bidragen har bedömts utifrån kriterierna: Framåtsyftande och utvecklingsbart, nytänkande, spridningseffekter som inspirerar andra samt engagemang och intresse.

– Det är viktigt att civilsamhällets insatser för ett hållbart samhälle uppmärksammas. Civilsamhället spelar tillsammans med politiken och kommunens tjänstemän en viktig roll i arbetet för att skapa ett hållbart Järfälla. Ett kvitto på att vårt gemensamma arbete för ett tryggare och mer integrerat Järfälla bär frukt är att Termovägen nu har lyfts bort från polisens lista på utsatta områden, säger Aphram Melki (C), kommunalråd.

Årets vinnare inom social hållbarhet är Joakim Enerstrand, som driver Ica Nära Kallhäll. Han prisas för sitt starka engagemang och fokus på social hållbarhet som gör en verklig skillnad för lokalsamhället. Butiken har blivit ett viktigt nav för människor att mötas och engagemang i olika sociala projekt, inte minst genom sitt samarbete med Källtorpskolan.

Årets pristagare inom miljö är bostadsrättsföreningen Kallhällshus nr 1 i Kallhäll som prisas för sitt arbete med att ställa om föreningen till en hållbar bostadsrättsförening. De har installerat laddplatser, bytt ut belysning till LED och energieffektiviserat sina tvättstugor samt att de gjort ett stort arbete för att gynna den biologiska mångfalden.

Förutom äran får pristagaren även en prischeck på 13 125 kr, en fjärdedel av ett prisbelopp, för att uppmuntra fortsatt hållbarhetsarbete.

Stort grattis Joakim och Brf Kallhällshus nr 1!

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp