Innehåll
Två kvinnor son står i förkläden och lagar mat.

Kombinationsutbildningar

Lär dig svenska samtidigt som du läser en yrkesutbildning på gymnasial nivå. Du gör praktik, lär dig språket och får goda chanser till jobb.

Kombinationsutbildningarna är på heltid, med minst 23 timmar i veckan i skolan. Studierna håller högt tempo då du läser svenska tillsammans med en yrkesutbildning.

Praktik ingår

Praktik (APL) ingår i utbildningen. Under praktikperioden följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen, eller att du arbetar på kvällar och helger.

Förkunskapskrav

Förkunskaperna för kombinationsutbildningar varierar från SFI B hela vägen till svenska som andraspråk grundläggande delkurs 2. Kontrollera alltid aktuell utbildning innan du ansöker.

Utbildningar

Järfälla erbjuder för det mesta följande kombinationsutbildningar - kursutbudet kan variera mellan olika kursstarter. För mer information, sök på respektive utbildning här

  • Hotell bas våningsservice i kombination med SFI
  • Kock i kombination med SFI/grundläggande svenska som andraspråk
  • Undersköterska i kombination med grundläggande svenska som andraspråk
  • Barnskötare i kombination med SFI/grundläggande svenska som andraspråk
  • Träarbetare i kombination med SFI/ grundläggande svenska som andraspråk

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp