Gå direkt till sidans innehåll

Ung utan gym­nasie­­­plats eller jobb

För dig som är mellan 16 och 24 år och inte pluggar eller jobbar finns Ung vägledning. Hos oss kan du få stöd och hjälp att komma vidare. Vi vänder oss till dig som bor i Järfälla.

För dig mellan 16 och 19 år

Har du gått ut nian men går inte i gymnasiet? Eller kanske du har hoppat av och behöver hjälp att komma igång igen? Vi erbjuder vägledning och stöd utifrån dina förut­sättningar. Vill du studera, praktisera eller jobba? Till­sammans kommer vi fram till vad som passar just dig och hittar en tydlig väg mot ditt mål.

Har du fått brev hem från oss?

Vi tittar regelbundet under läsåret igenom alla gymnasie­skolors register för att se vilka ung­domar mellan 16 och 19 år som inte är inskrivna på en gymnasie­skola eller en gymnasie­särskola. Dig som vi inte hittar i registret försöker vi på olika sätt nå för att erbjuda en meningsfull syssel­sättning under den tid som du inte går på gym­nasiet. Vi vill gärna att du hör av dig och svarar, även om du inte behöver vår hjälp. Använd formuläret Kontakta oss 16-24 år nedan.

För dig mellan 20 och 24 år

Ung vuxen och saknar jobb eller annan syssel­sättning?

I Järfälla kommun pågår många insatser för dig som är ung och varken arbetar eller studerar. Saknar du fullständig gymnasieutbildning? Du kan på olika sätt få hjälp med att full­följa dina studier, göra praktik eller nå egen för­sörjning.

Vi på Ung vägledning

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi få så mycket information som möjligt. Därför är det bra om du kontaktar oss via formuläret ovan. En kopia skickas till din mejl.

Kontaktpersoner

16-19 år: Petra Starkman och Annica Thorman
20-24 år: Leena Cronelöv

E-post: ungvagledning@jarfalla.se (Om du inte vill använda formuläret ovan går det bra att skicka vanligt mejl.)
Telefon: 08-580 285 00
Facebook: @ungvagledning

Besöksadress

Kompetenscentrum
Mjölnarvägen 6, Järfälla

Senast uppdaterad: 2017-07-04

Upp