Innehåll

Ung utan studier eller jobb

För dig som är mellan 16 och 24 år och inte pluggar eller jobbar finns Ung vägledning. Hos oss kan du få stöd och hjälp att komma vidare. Vi vänder oss till dig som bor i Järfälla.

Det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra. Ung vägledning kan vara ett bollplank i funderingar kring nuläge och framtid. Vi hjälper dig att se möjligheter och att hitta nya alternativ.

Framtidslabbet - vi hjälper dig framåt!

Vi stöttar och vägleder ungdomar mot studier eller arbete samt bidrar till ett bättre mående! Hos oss får
du hjälp och stöd utifrån dina behov. Välkommen till oss!

Läs mer om Framtidslabbet

Ung vägledning

För dig mellan 16 och 19 år

Kommunala aktivitetsansvaret (KAA)

Har du gått ut nian men går inte i gymnasiet? Eller kanske du har hoppat av och behöver hjälp att komma igång igen? Vi erbjuder vägledning och stöd utifrån dina förut­sättningar. Vill du studera, praktisera eller jobba? Till­sammans kommer vi fram till vad som passar just dig och hittar en tydlig väg mot ditt mål.

Vi på Ung vägledning har kommunens uppdrag att stämma av vad ungdomar som inte är inskrivna vid gymnasiet gör. Vi ber dig att medela oss via kontaktformuläret lite längre ned på sidan. Här kan du även meddela om du vill komma i kontakt med oss.

För dig mellan 20 och 24 år

Unga vuxna på gång

Saknar du, eller någon du känner, jobb eller utbildning? Då är du välkommen att kontakta Unga vuxna på gång för vägledning, råd och stöd för att du ska komma vidare.

I dagsläget har vi inga Drop-In tider, istället erbjuder vi syvpromenader där vi möts ute i friska luften.

Instagram: Ungavuxnapagang_jarfalla

Kontakta oss

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi få så mycket information som möjligt. Därför är det bra om du kontaktar oss via formuläret nedan. En bekräftelse kommer därefter att skickas till din mejl.

E-post: ungvagledning@jarfalla.se (om du inte vill använda formuläret ovan går det bra att skicka vanligt mejl).
Telefon: 08-580 285 00

Besöksadress

Kompetenscentrum, Mjölnarvägen 6, Järfälla

Visa på karta

 

Ung vägledning arbetar med särskilda insatser för ungdomar folkbokförda i Järfälla i åldersgruppen 16–19 år inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) som regleras i Skollagen (29 kap. §9).

Enligt lagen ska en hemkommun löpande hålla sig informerad om hur de ungdomar i kommunen är sysselsatta i syfte att kunna erbjuda dem lämpliga åtgärder.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp