Innehåll

Tips för dig som söker jobb i Järfälla

Händer som håller ett rött vattenpass.

Att söka jobb kan vara svårt. Du ska skriva ett kort brev för att få arbetsgivaren intresserad av dig, och visa att du har rätt kunskap och utbildning. Sedan ska du under en intervju ge en bredare bild av dig som anställd och person för att få intervjuaren att bli ännu mer intresserad.

För att göra det lite lättare för dig att lyckas i dina jobbansökningar har vi gjort en liten lathund för att hjälpa dig i processen. Här följer en guide som går igenom samtliga steg i jakten på ditt nya jobb.

Sök jobb i fyra steg:

1. Hitta lediga jobb

Först och främst ska du hitta lämpliga arbeten som något så när matchar dina tidigare yrkeserfarenheter och din utbildning. Kom dock ihåg att arbetsgivare ofta tar i lite i sina annonser, lever du inte upp till exakt allting som står behöver det inte betyda att du inte är en passande kandidat. Du hittar lediga jobb i Järfälla här:

Lediga jobb i Järfälla

2. Skriv ett CV

I ett CV ska du beskriva dina tidigare arbeten och utbildningar på ett till två A4-sidor. Du ska beskriva ditt yrkesliv och dina erfarenheter på ett sätt som är lätt att läsa och begripa. Det låter kanske enkelt, men det finns vanliga misstag som är lätta att undvika. Här hittar du några tips på hur du ska skriva ditt CV:

Så skriver du ett CV

3. Skriv ett personligt brev

Du skickar ofta ett personligt brev tillsammans med din CV. Här har du chans att berätta om dig själv, vilka kvaliteter du har och hur de passar in på det arbete du söker. Du ska vara professionell och det finns några viktiga saker att tänka på. Här hittar du några tips på hur du ska tänka:

Så skriver du ett personligt brev

4. Förberedelser inför arbetsintervjun

Om du blir kallad till en intervju har dina erfarenheter, kunskaper och ditt brev har väckt intresse och arbetsgivaren tycker att du skulle kunna passa för jobbet. Här hittar du några tips på saker som är bra att tänka på:

Tips inför arbetsintervjun

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp