Innehåll

Torg med två gamla hus

Gamla tingshuset och Barkarby torg.

Ny förbättrad kulturmiljöplan är på gång

Antikvarier i gula västar fotograferar värdefulla miljöer i Järfälla.

Järfälla kommun kommer under hösten 2023 att revidera sin kulturmiljöplan. Arbetet utförs av antikvarier från Norconsult, som under de kommande veckorna (18–29 september) gör platsbesök. Konsulterna rör sig i kulturhistoriskt värdefulla miljöer och kommer att fotografera olika platser. Bra att veta är att de bär gula västar med Norconsults logotyp.

Så fungerar kulturmiljöplanen

En kulturmiljö förmedlar kunskap om sin tids byggnads­traditioner eller sociala villkor. Den kan också visa traktens eller regionens förhållanden eller den kan representera en speciell tidsepok.

Kulturmiljö­planen ska ge ett fördjupat underlag för kommunens översikts­plan och detalj­planering. Enligt lagen finns krav på kommunerna att redovisa kultur­miljö­värden. Ett syfte med planen är också att ge information om kultur­miljöernas innehåll och kvaliteter.

Här kan du läsa mer om Järfällas kulturmiljöplan

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp