Innehåll

Nytt styre i Järfälla

Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) står bredvid varandra med grönska i bakgrunden.

Eva Ullberg (S) och Aphram Melki (C) bildar nytt styre i Järfälla den kommande mandatperioden. Foto: Jakob Amnér

Järfälla kommun kommer de närmaste fyra åren styras av Socialdemokraterna och Centerpartiet. Det står klart efter omröstning och beslut i kommunfullmäktige den 17 oktober.

Socialdemokraterna kommer tillsammans med Centerpartiet att leda kommunen den kommande mandatperioden, och partierna kommer att samarbeta med Vänsterpartiet.

Eva Ullberg (S), gruppledare för Socialdemokraterna i Järfälla valdes under fullmäktige till kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är mycket stolt över att vi nu kommer bilda ett nytt styre tillsammans med Centerpartiet, och vi har ett samarbetsavtal med Vänsterpartiet. Vi kommer nu förverkliga en ny riktning i politiken. Järfälla ska vara en kommun som präglas av grön tillväxt, trygghet, jämlikhet och gemenskap. Vi vill se en samhällsoffensiv för tryggheten och i det ska vi särskilt prioritera skolan, att bryta segregation och knäcka gängen.

Aphram Melki (C) är kommunalråd och gruppledare för Centerpartiet i Järfälla.

– Vi i Centerpartiet är mycket glada över att vi hittat ett samarbete där våra frågor får stort utrymme. Människors trygghet bottnar i fler olika frågor och kräver därför många olika svar. Vi vill öka tryggheten på gator och torg, men även i hemmen genom att agera kraftfullt mot våld i nära relationer. För att tryggheten ska öka även i utsatta områden krävs att fler barn klarar skolan, har mer att göra på fritiden och ser sina föräldrar gå till jobbet. Vi ska också ta krafttag för grön omställning och för ett livskraftigt näringsliv.

Den nya kommunstyrelsen tillträder omgående, och det första sammanträdet med nya styret är den 21 november.

Vid kommunfullmäktige den 5 december beslutas om Mål och budget för den kommande mandatperioden. Då väljs även ordföranden för kommunens nämnder och bolag. Deras mandatperiod börjar den 1 januari 2023.

Här kan du läsa mer om hur rösterna fördelades i Järfälla i kommunvalet.

Se kommunfullmäktige från den 17 oktober i efterhand här.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp