Innehåll

Sagogläntan i Kallhäll invigdes med naturlek

Sagostund vid invigning av Sagogläntan

Fredagen den 8 september invigdes lekparken Sagogläntan av barn från förskolan Piazzan. Det blev sagostund, lek och mellanmål och Park och gata var på plats för att berätta om upprustningen av platsen.

När barnen kom till lekparken fick de först upptäcka bokskåpet där det finns möjlighet att läsa och byta böcker. Sagostunden hölls av Kallhälls bibliotek och därefter bjöds det på frukt och festis innan det blev dags att leka.

Bild på bokskåpet i lekparken Sagogläntan.

Royne Karlsson från Naturservice har byggt bokskåpet.

Bild på barn som leker i labyrinten.

I Sagogläntan finns stora sniglar som går att rida på och stora blad som ramar in ytan för de minsta. De äldre barnen sprang vidare till gungorna och några började klättra och balansera i labyrinten. Det finns även en ny sandlåda, ett litet lekhus och stockar som uppmuntrar till rörelse och lek i naturmiljö.

Översiktsbild på lekparken Sagogläntan.

Många delar av lekutrustningen är byggda på plats för att passa in i omgivningen. Det har också gjorts i ordning samlingsplatser med bänkar, bord, en grill och grus att spela boule på.

Landskapsarkitekt Rut Lindeberg har gestaltat och hållit ihop projektet.

En av målsättningarna med projektet var att öppna upp miljön för att välkomna fler och samtidigt uppmuntra till att leka och umgås i naturmiljö.”

Lekplatsen på Sagovägen 9 har funnits sedan området byggdes, men var i stort behov av att rustas upp. Den låg gömd, bakom ett högt plank och parken upplevdes som privat och otrygg. Tack vare upprustningen och röjningen av skogen runtom har det nu blivit möjligt att njuta av lekparken på nytt.

Park och gata från Järfälla kommun har själva ritat och byggt Sagogläntan, vilket har gett området mer kvalité för en låg kostnad. Upprustningen är en del i Järfälla kommuns lek- och aktivitetsplan.

Du har också möjlighet att hjälpa till i arbetet genom att tycka till om din lekplats.

Översiktsbild på samlingsplats i Sagogläntan.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp