Gå direkt till sidans innehåll

Dagverk­samhet för äldre

I Järfällas olika dag­verk­samheter kan du som är äldre eller har en demens­sjukdom och bor hemma delta i aktiviteter och social samvaro.

Dagverksamheten är stängd från och med 19 mars och tillsvidare. Kommunen följer folkhälsomyndighetens nya rekommendationer att äldre personer bör stanna hemma.

Tillsammans gör vi allt vi kan för att minimera spridningen av det nya coronaviruset covid-19, och vi fattar nya beslut löpande utifrån regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Välja dag­verksamhet

I Järfälla får du själv välja var du vill delta i den dag­verk­samhet du blivit beviljad. Det finns fem olika dagverksam­heter att välja mellan.

Valet är ditt - för dig som ska välja dagverksamhetPDF

Dagverksamhet Barkarby

Här finns många aktiviteter som sker både i grupp och individuellt, till exempel pro­menader, musik, hög­läsning, kortspel, bakning och film­visning.
Telefon: 08-580 299 09

Webbplats

InfobladPDF

Infoblad för finsktalandePDF

Dagverksamhet Kallhäll

På dagverksamheten får du många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo, promenader, massage, bakning och dataspel.
Telefon: 08- 580 289 33

Webbplats

InfobladPDF

Dagverksamhet Tallbohov

Dagverksamheten har demensinriktning. Här finns många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo och promenader.
Telefon: 08-580 229 82

Webbplats

InfobladPDF

Dagverksamhet Mingla i Jakobsberg

På dagverksamheten får du många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sällskaps­spel, bakning och promenader.
Telefon: 08-580 294 63

Webbplats

InfobladPDF

Dagverksamhet Oasen i Jakobsberg

Oasen är en dagverksamhet med demensinrikting. Grunden är social samvaro och trygghet i gruppen och varje dag har en fast struktur. Aktiviteterna bygger på vardagssysslor som är välkända för deltagarna. Telefon: 08-580 299 10

InfobladPDF

Så ansöker du

För att delta i dagverk­sam­heten och få turbundna resor dit måste du ha ett bistånds­beslut från kommunens hand­läggare.

Du eller din företrädare måste själv ansöka om dagverk­sam­het genom att fylla i blankett­en nedan. Skicka din ansökan till adressen som står på blanketten. En handläggare ringer sedan upp dig med beslut inom några dagar.

Blankett för ansökan om dagverksamhetPDF

Så här gör du en ansökan steg för steg

Läs om hur du överklagar ett beslut här

Brukar­under­sökning

Varje år genomför kommunen under­sökningar där personer som går på dag­verksamhet får utvärdera hur det fungerar.

Avgifter dag­verksamhet

Aktuella avgifter för dagverksamhet

Kontakta oss

Du kan också kontakta din hand­läggare på äldreenheten eller enheten funktions­ned­sättning. Har du ingen hand­läggare kan du ringa kommun­ens service­center så får du hjälp.

Senast uppdaterad: 2020-04-17

Upp