Dagverk­samhet för äldre

I Järfällas olika dag­verk­samheter kan du som är äldre eller har en demens­sjukdom och bor hemma delta i aktiviteter och social samvaro.

Välja dag­verksamhet

I Järfälla får du själv välja var du vill delta i den dag­verk­samhet du blivit beviljad. Det finns tre olika dagverksam­heter att välja mellan.

Valet är ditt - för dig som ska välja dagverksamhetPDF

Dagverksamhet Barkarby och Jakobsberg/Oasen

Här finns många aktiviteter som sker både i grupp och individuellt, till exempel pro­menader, musik, hög­läsning, kortspel, bakning och film­visning.
Telefon: 08-580 299 09

Webbplats

InfobladPDF

Infoblad för finsktalandePDF

Dagverksamhet Kallhäll

På dagverksamheten får du många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo, promenader, fot­vård, massage, bakning och dataspel.
Telefon: 08- 580 289 33

Webbplats

InfobladPDF

Dagverksamhet Tallbohov

På dagverksamheten får du många tillfällen till social gemenskap och olika aktiv­iteter, till exempel gymnastik, sång och musik, sällskaps­spel, bingo och promenader.
Telefon: 08-580 229 82

Webbplats

InfobladPDF

Så ansöker du

För att delta i dagverk­sam­heten och få turbundna resor dit måste du ha ett bistånds­beslut från kommunens hand­läggare.

Du eller din företrädare måste själv ansöka om dagverk­sam­het genom att fylla i blankett­en nedan. Skicka din ansökan till adressen som står på blanketten. En handläggare ringer sedan upp dig med beslut inom några dagar.

Blankett för ansökan om dagverksamhetWord

Så här gör du en ansökan steg för steg

Läs om hur du överklagar ett beslut här

Brukar­under­sökning

Varje år genomför kommunen under­sökningar där personer som går på dag­verksamhet får utvärdera hur det fungerar.

Brukar­undersökning dag­verksamhet 2013PDF (jan 2014)

Avgifter dag­verksamhet

Aktuella avgifter för dagverksamhet

Kontakta oss

Du kan också kontakta din hand­läggare på äldreenheten eller enheten funktions­ned­sättning. Har du ingen hand­läggare kan du ringa kommun­ens service­center så får du hjälp.

Senast uppdaterad: 2017-07-12

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?