Innehåll

Viksjö­skolan

Viksjöskolan är en kommunal 7-9-skola med cirka 640 elever, och ligger mitt i Viksjö centrum. Vi håller oss ständigt uppdaterade kring forskning och utvecklar verksamheten. Vi kombinerar traditionell undervisning med tydliga lektionsrutiner, samtidigt som lärarna arbetar i team för att ständigt utveckla lärandet. Viksjöskolan har goda studieresultat och hög behörighet till gymnasiet. Viktigt för skolan är också demokratiarbetet och vi har ett väl fungerande elevråd och är dessutom utsedd till ambassadörsskola för EU-parlamentet. Skolan har också många uppskattade traditioner, till exempel stora luciatåg och avslutningsshower.

Kontakt

Expedition
(måndag-torsdag 08:00-16:00
fredag 08:00-15:00)
08-580 297 50

Agrargränd 4
175 44 Järfälla

Rektor

Catherine Kellström
08-580 295 53
catherine.kellstrom@jarfalla.se

Fler kontaktuppgifter

Biträdande rektor
Maria Prytz
08-580 295 62
maria.prytz@jarfalla.se

Skolsköterska
Lottie Kihl-Hogevall
08-580 297 53
charlotte.kihl-hogevall@jarfalla.se

Skolkurator
Rebecka Brodin
08-580 294 22
070-002 54 75
rebecka.brodin@jarfalla.se

Skolpsykolog
Magnus Eklund
08-580 228 76
magnus.eklund@jarfalla.se

IT-support
Antoni Najarian
072-588 97 71
antoni.najarian@jarfalla.se

Välkommen till Viksjöskolan

På Viksjöskolan:

- är grundsynen att alla vill lyckas.

- har vi ett ledarskap som skapar trygghet, arbetsro och delaktighet.

- blir eleverna väl förberedda för framtiden.

Erasmys Viksjöskolan - PhysEd Academy

Sedan juni 2022 deltar fyra idrottslärare från Viksjöskolan i ett internationell Erasmus-projekt ”PhysEd- Academy” med sju andra europeiska länder.

Projektet kommer pågå i tre år och syfte är att åstadkomma förändringar inom ämnet idrott och hälsa genom att utveckla ett hållbart och internationellt samarbete mellan idrottsundervisning och idrottslärarutbildning. Dessutom säkerställa en högkvalitativ grundutbildning för idrottslärare och stärka kontinuerlig professionell utveckling för idrottslärare, vilket ökar attraktionskraften för idrottsläraryrket och förbättrar folkhälsan. Slutligen kommer PhysEd-Academy utveckla pedagogiken inom idrottslärarutbildningen genom att identifiera, utveckla och testa en uppsättning ”signaturpedagogiker" som kan användas inom idrottslärarutbildning och i idrottsundervisningen i Europa och i resten av världen.

Idrottslärare som ingår i projektet: Annika Eklund, Anders Svensson, Zana Salahaddin Bazaz och Izabela Seger.

Läs mer om PhysEd Academy

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp