Innehåll

Rapportering av lex Sarah

Här hittar du Järfällas blankett för lex Sarah och information om vad som gäller för dig beroende på om du arbetar hos kommunens egenregi, externa utförare eller myndighet.

Järfällas egenregi - vård och omsorg

Järfällas vård- och omsorgsutförare i egenregi rapporterar lex Sarah via intranätet genom rapportverktyget under ”Mina verktyg”. Använd Järfällas blankett om du inte har tillgång till rapportverktyget när du behöver rapportera.

Externa utförare

Om du arbetar hos någon av kommunens externa utförare har ni egna rutiner för hur ni rapporterar lex Sarah och till vem. Du kan använda Järfällas blankett även om du jobbar hos en extern utförare.

Myndighet

Om du arbetar inom myndighet ska anmälan göras direkt till socialdirektören. Använd kommunens blankett:

Vad händer sen?

Här kan du läsa mer om vad lex Sarah är, vad som ska rapporteras och vad som händer med rapporten efter den är inlämnad.

Läs mer om lex Sarah

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp