Integra­tions­arbetet i Järfälla

Järfälla kommun arbetar aktivt med integration och mot­tagande. Arbetet sker såväl inom organi­sationen som i sam­verkan med andra parter. En handlings­plan har upprättats för mottagande av nyanlända 2016-2018.

Information för dig som är ny i Sverige

Information för dig som är asylsökande i Järfälla (programmet Asyl i Järfälla)länk till annan webbplats

Information för dig som vill hjälpa eller ingår i förening/trossamfund

Bli Järfällakompis eller fadderfamilj

Bli mentor för en nyanländ person

Information för företag i Järfälla

Handlingsplan för integrationsarbetet i Järfälla kommun 2017-2018PDF

Vår vision för integrationsarbetet - Ett starkt och sammanhållet JärfällaPDF

Asyl i Järfälla

Du som bor i Järfälla, är 18 år eller äldre och är asylsökande erbjuds ett 12 veckors kostnadsfritt utbildningsprogram. Kurslitteratur ingår samt diplom efter avslutat program. Här får du ett välkomstpaket, introduktion, undervisning i svenska, samhällsinformation och arbetsmarknadsintroduktion - att arbeta i Sverige. Dessutom information om föreningslivet i Sverige och olika sätt att få nya vänner och delta i våra aktiviteter. Vill du veta mer? Maila integration@jarfalla.se!

Se mer information och karta här

Du har väl laddat ner appen Etablerad?

Gå in på jarfalla.etablerad.comlänk till annan webbplats om du inte redan registrerat dig och laddat ner Etablerad. Etablerad innehåller mycket information för dig som nyanländ eller integrationsintresserad! Här finns viktig information och även aktuella nyheter om aktiviteter och direktflöden med uppdateringar. Klicka på globen för information på olika språk. Har du problem med att öppna sidan, testa att ladda med annan enhet. Vid tekniska problem, tryck på "Support" och lägg in ett ärende. 

Kontakta oss


Har du frågor kring integration och mottagande kan du kontakta samordningschef Alexander Rajsic, alexander.rajsic@jarfalla.se, eller maila integration@jarfalla.se.

Svenska med baby söker fler volontärer/ledare!

Våra samverkanspartners Svenska med babylänk till annan webbplats söker fler ledare/volontärer. Läs mer på deras respektive hemsidor och engagera dig gärna!

Här kan du se ett informationsblad om Svenska med babyPDF på olika språk!

Vi behöver fler fadderfamiljer för nyanlända!

Vill din familj göra något meningsfullt och roligt? Skapa kontakt med en nyanländ familj och dela upplevelser, diskussioner och aktiviteter tillsammans! Som fadderfamilj hjälper ni en nyanländ familj med råd och tips, utöka nätverk och att lära sig språk. Ni blir ett viktigt stöd för familjen i att komma in i samhället och får själva nya vänskapsband och kulturellt utbyte medan ni välkomnar dem till Järfälla.
För mer information och anmälan, sänd e-post till integration@jarfalla.se.

Vill du bli Järfällakompis?

Information om nästa mingelträff mellan etablerade och nyanlända svenskar inom ramen för konceptet Järfällakompis hittar du i appen Etablerad.

Vill du anmäla intresse för att bli Järfällakompis (vän med en nyanländ) eller bli fadderfamilj för en nyanländ familj är du välkommen att mejla integration@jarfalla.se.

Är du ny i Järfälla?

Du som nyligen har kommit hit är välkommen att läsa mer under sidan Ny i Sverige.

Vill du engagera dig i integrationsarbetet?

Du som representerar ett företag eller förening/trossamfund är välkommen att läsa mer om den samverkansplattform kring integrationsfrågor som Järfälla kommun bygger upp tillsammans med civilsamhälle och näringsliv.

Är du privatperson och vill engagera dig - läs mer under Så kan du hjälpa!

Du kan följa oss på FacebookIntegration Järfällalänk till annan webbplats (för dig som är intresserad av integrationsfrågor) eller Ny i Järfällalänk till annan webbplats (för dig som är ny i Sverige eller funktionärer som är intresserade av att delta i event för nyanlända).

För allmänna frågor kan du kontakta integration@jarfalla.se.

Senast uppdaterad: 2018-10-18

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?