Gå direkt till sidans innehåll

Överförmyndaren

Överförmyndaren är en myndighet som kontrollerar att gode män, förvaltare och förmyndare sköter sina uppdrag som ställföreträdare för personer som inte själva kan förvalta ekonomi och tillvarata sina intressen. Vi utfärdar också förvaltarfrihetsbevis.

Kontakt

Järfälla och Upplands-Bro har varsin politisk vald överförmyndare och ett gemensamt kansli som ligger i Jakobsbergs centrum. Du kan skriva till oss eller lämna meddelande via servicecenter.

 

 

Telefon: 08-580 285 00
E-post: overformyndarkansliet@jarfalla.se

Postadress: Överförmyndaren, 177 80 Järfälla 

Förvaltarfrihetsbevis

Förvaltarfrihetsbevis är ett bevis på att du inte har förvaltare. Beviset kan behövas när du ansöker om tillstånd från vissa myndigheter.

Om du är folkbokförd i Järfälla eller Upplands-Bro och behöver ett förvaltarfrihetsbevis kontaktar du överförmyndaren. Meddela att det gäller förvaltarfrihetsbevis samt namn, adress och personnummer. Därefter skickar vi förvaltarfrihetsbeviset till din folkbokföringsadress.

På följande sidor hittar du mer information och blanketter

Läs mer om vad uppdraget som god man, förvaltare, förmyndare innebär. Under respektive rubrik hittar du även överförmyndarens ansökningsblanketter för olika åtgärder och blanketter för redovisning.

God man eller förvaltare - vad det innebär

För dig som har eller behöver god man eller förvaltare

För dig som är god man eller förvaltare

Läs mer om att vara förmyndare

God man för ensamkommande barn

Vill du bli god man eller förvaltare? Lämna en intresseanmälan

Senast uppdaterad: 2019-09-09

Upp