Innehåll

Överförmyndaren

Överförmyndaren är en myndighet som kontrollerar att gode män, förvaltare och förmyndare sköter sina uppdrag som ställföreträdare för personer som inte själva kan förvalta ekonomi och tillvarata sina intressen. Vi utfärdar också förvaltarfrihetsbevis.

Aktuellt

Vill du ta uppdrag som god man i Järfälla och Upplands-Bro?

Överförmyndaren rekryterar löpande gode män och förvaltare. Vi söker dig som har kompetens och vilja att stödja en medmänniska som behöver hjälp att bevaka sina intressen och sköta sin ekonomi. Uppdragen kan variera i omfattning och det är viktigt att du har den tid som behövs.

Läs mer och skicka in en intresseanmälan om att bli god man

Kontakt

Järfälla och Upplands-Bro har varsin politiskt vald överförmyndare och ett gemensamt kansli som ligger i Jakobsbergs centrum. Du kan skriva till oss eller lämna meddelande via servicecenter.

Telefon: 08-580 285 00

E-post: overformyndarkansliet@jarfalla.se

Postadress

Överförmyndaren
177 80 Järfälla

Förvaltarfrihetsbevis

Förvaltarfrihetsbevis är ett bevis på att du inte har förvaltare. Det kan behövas när du ansöker om tillstånd från vissa myndigheter. Om du är folkbokförd i Järfälla eller Upplands-Bro och behöver ett förvaltarfrihetsbevis kontaktar du överförmyndaren. Meddela att det gäller förvaltarfrihetsbevis samt namn, adress och personnummer. Därefter skickar vi förvaltarfrihetsbeviset till din folkbokföringsadress.

På följande sidor hittar du mer information och blanketter

Läs mer om vad uppdraget som god man, förvaltare, förmyndare innebär. Under respektive rubrik hittar du även överförmyndarens ansökningsblanketter för olika åtgärder och blanketter för redovisning.

Senast uppdaterad:

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp