Boende småhus

Alla som äger en villa eller ett radhus måste teckna ett abonne­mang för sophämt­ning.

Abonnemang och tilläggs­tjänster

I Järfälla ska insam­lingen av avfall vara enkel och lätt att förstå. Insamlingen och hanteringen ska dessutom ske med största möjliga miljö­hänsyn.

I grundavgiften för småhus ingår utöver hämtning av restavfallet (gröna kärlet) även:

Matavfall - ja tack!

Du som sorterar ut ditt mat­avfall har rabatterad avfalls­taxa. Vi ser till att mat­avfallet tas om hand och omvandlas till biogas och biogödsel.

Tilläggstjänster

  • Extra hämtning
  • Byte av behållar­storlek
  • Grovavfalls­hämtning
  • Trädgårds­avfalls­hämtning
  • Latrin- och slam­tömning
  • Hämtning inne på fastigheten

Läs om tilläggs­tjänsterna i taxe­dokumenten som finns att ladda ner längst ner på denna sida.

Teckna abonnemang

Du tecknar abonnemang genom att kontakta servicecenter på telefon 08‑580 285 00.

Till servicecenter vänder du dig också om du vill ändra ditt abonnemang, beställa tilläggs­tjänster, anmäla flytt eller ägarbyte, eller göra en felanmälan.

Vid kontakt med oss behöver vi ditt kund­nummer (om du redan är kund) , dina kontakt­uppgifter och din sop­hämt­nings­adress. Om ditt ärende gäller felanmälan eller ägar­byte behöver vi även veta datum för när felet uppstod eller när ägarbytet kommer att ske.

Behovshämtning

Om du inte beställer något annat har du som bor i en- eller två­bostadshus i Järfälla abonnemanget behovs­hämtning för rest­avfallet. Det är ett miljö- och kostnads­smart sätt att själv påverka kostnaderna för avfalls­hanteringen - du betalar bara för de tillfällen som kärlet töms. För att minska risken för olägenheter ska rest­avfallskärlet tömmas minst 6 gånger per år om mat­avfallet är utsorterat.

Avfallstaxan

I dokumentet Avfallstaxan får du prisuppgifter och information om alla våra abonnemang och tilläggstjänster.

Senast uppdaterad: 2018-01-02

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?